مسئولیت مهم دیوان عدالت اداری از نگاه اژه‌ای

رییس قوه قضاییه با اشاره به اینکه برخی دستگاه های حکومتی در برابر شفافیت مقاومت می کنند گفت: مسئولان کاری که نمی توانند انجام بدهند را وعده ندهند.

به گزارش مشرق، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در همایش ملی ارتقای شفافیت که با حضور سران قوا و مسئولان قضائی برگزار شد، گفت: حضور سران قوا و سایر مسئولان قضائی در این همایش، فرصت مغتنمی است.

وی با اشاره به ارتقای شفافیت به عنوان موضوع این همایش گفت: شفاف به معنای آشکار و زلال و طاهر است سوال اینجاست که این شفافیت کجا باید باشد و چگونه تحقق می‌یابد و کجا نباید شفافیت وجود داشته باشد؟ شفافیت چه تأثیراتی بر کشور دارد؟

رئیس قوه قضائیه با طرح این سوال که اگر سری فاش شود چه پیامدهایی دارد؟ گفت: یکی دیگر از سوال‌های مطروحه این است که شفافیت در کجا باید وجود داشته باشد؟ راه‌های عملیاتی شدن شفافیت در حوزه‌های اولویت دار کدام است و کجا نباید سری افشا می‌شد و چه خسارت‌هایی به بار آورده است؟

محسنی اژه ای افزود: شفافیت در گفتار، در کردار و تقنین و قانون گذاری و در سیاست‌ها چگونه باید باشد؟ به نظر می‌رسد یک مسئله مهم شفافیت در گفتار و صداقت است. اگر ما در گفتار و صداقت خود شفافیت داشته باشیم و آنچه را لازم است باید صادقانه بگوییم. کاری را که نمی‌توانیم بکنیم، وعده ندهیم.

وی افزود اگر احتمال می‌دهیم امکان انجام یک کار وجود ندارد وعده تحقق آن را ندهیم و با اتکا به پروردگار باید تمام تلاش خود را به کار ببریم.

وی افزود: اگر اشتباهی صورت گرفت باید آن را گفت، همچنین طبق فرمایشات امیر المومنین باید با مردم گفتگو کنیم.

اژه ای صداقت را امر مهم در گفتار دانست و گفت: در برابر استکبار از آزادی مردم دفاع می‌کنیم و در مقابل زورگویان و سلطه طلبان حاضر نیستیم خم سر بکنیم و باج بدهیم، می‌ایستیم، مقاومت می‌کنیم و هزینه می‌دهیم.

وی ادامه داد: سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران در مقابل دوست و دشمن شفاف است در مقابل سلطه طلبان سر خم نمی‌کنیم و باج نمی‌دهیم. در مقابل دشمن قدار صهیونیست و آمریکا می‌ایستیم.

محسنی اژه ای در ادامه با بیان اینکه در مجلس شورای اسلامی تمامی مذاکرات مجلس علنی پخش می‌شود گفت: در جلسات علنی مردم می‌توانند مذاکرات را دیده و نقد کنند اما در همین سیاست‌های قانون گذاری باید قانون گذاری شفاف و بدون ابهام باشد. اگر قانون دارای ابهام و اجمال بود تفسیرهای مختلفی پیش آمد، منشأ غیر شفاف پیش می‌آید.

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: دستگاه نظارتی ممکن است بعداً به این ابهام‌ها ورود کند که زمان بردار است و به عنوان مثال اگر مجری قانون به نحوی رفتار کرد نباید به آن ایراد گرفت چرا که قانون مبهم بوده است.

اژه ای با بیان اینکه فرایند کار را باید در دید مردم قرار دهیم، گفت: فرایندی که منتج به یک نتیجه می‌شود را باید در معرض دید نخبگان قرار دهیم. در قوه قضائیه فرایند رسیدگی به یک پرونده حقوقی و قضائی چگونه است؟ باید فرایندی که مرقوم شده و یا به محکومیت و یا برائت منتج می‌شود را گفت.

وی ادامه داد: کجاست که مردم نباید در جریان قرار بگیرند و کجا نباید بگیرند. می‌گوئیم تحقیقات در مرحله کیفری محرمانه است باید در همه جا محرمانه باشد؟ قبل از قطعیت حکم نمی‌توان جزئیات را در اختیار مردم قرار داد اما آیا این با شفافیت در تضاد است؟

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اصل قانونی علنی بودن دادگاه به جز برخی استثناها گفت: آیا ما به این استثناها توجه کردیم؟ انتخابات متعددی در پیش داریم و سوال اینجاست آیا فرایندهای مربوط به انتخابات شفاف است؟ اگر عده‌ای بخواهند ببینند بر چه اساسی، سلب صلاحیت شده است، آیا این اشکال دارد؟ در حال حاضر بله. اما آیا قابل تجدید نظر نیست؟

اژه ای با طرح سوالی پیرامون محدودیت‌های قانونی گفت: اگر شفافیت بود، اگر صداقت بود و آنچه را که نوشتیم مردم دیدند و نقطه نظرات خود را اعلام کردند این باعث افزایش اعتماد مردم می‌شود. مردم گاهی اوقات از حقوق خود مطلع نیستند و حق مردم است که از حقوق خود مطلع باشند، حق مردم این است که چگونه باید حقوق خود را استیفا کنند

اژه ای تصریح کرد: این امر موجب اعتماد بیشتر مردم و رها شدن مردم از تحیر می‌شود اما اگر یک سرمایه گذار نداند چطور باید سرمایه گذاری کند و نمی‌داند اوضاعش برای فردا چطور خواهد بود، اینها منجر به سرگردانی می‌شود. امروز که ما به اشتغال و سرمایه گذاری تاکید می‌کنیم اگر چنانچه در این مسائل، مردم در جریان امور سرمایه گذاری قرار بگیرند طور خاصی به میدان می آیند.

وی ادامه داد: اگر این مسائل را نداند، اگر چنانچه مردم بدانند که مشکلی در قوه قضائیه پیدا می‌کنند و اگر ندانند مسیر را چطور طی می‌کنند؟ به خاطر مبهم بودن از حق خود می‌گذرند و عده‌ای به دلال پناه می‌برند. اگر این فرایند ها نباشد شعبه‌ای از شعبات غیر واقعی پیش می‌آید و نمی گویم کلاهبرداری می‌شود.‌

اژه ای گفت: کلاهبرداری چیست؟ با اعمال متقلبانه ای که با عنوان دروغ کارهای متقلبانه انجام دهد، فردی قرارداد منعقد کند، سرش کلاه می‌رود. این در یک مقیاس بالاتر اگر از یک دستگاه و یا مدیر نظام رخ دهد چه اتفاقی می‌افتد؟ اینها نکاتی است که باید در همایش مذبور مورد رسیدگی قرار گیرد.

وی خطاب به بازرسان گفت: تمام آنچه که رئیس سازمان بازرسی در قالب گزارش برای ما ارسال می‌کند روی آن می‌نویسند محرمانه و همین امر باعث می‌شود تا به اطلاع کسی نرسد و رسانه‌ها هم به آن دسترسی ندارند. اما باید پرسید همه اینها محرمانه تلقی می‌شود؟ در برخی سال‌ها سازمان بازرسی گزارش می‌دهد که به عنوان مثال ۴ هزار نامه به دولت نوشته ایم یا اشکالی بوده یا پیشنهادی بوده، بارها سوال می‌کنم از این ۴ هزار مورد چند مورد پیگیری شد؟

وی ادامه داد: یک کار انجام شد در این دوره فعلی قوه قضائیه مبنی بر اینکه ۴ انبار از انبار تملیکی مشاهده شد و گزارش آن به مردم نشان داده شده و شاید این از ۴ هزار مورد سازمان بازرسی اثر گذار تر بود چرا که مردم دیدند.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه اگر این مورد نمایش داده نمی‌شد، مردم متوجه ارسال نامه نگاری‌ها نمی‌شدند گفت: چرا باید تمام گزارشهای سازمان بازرسی محرمانه باشد، بله برخی این گزارشات قطعاً محرمانه است. اما بسیاری از مواردی هست که ما اگر در معرض دید مردم قرار می‌دادیم و اجازه می‌دادیم دوربین‌های مختلف به محاکم و زندان‌های ما می‌آمدند، مطمئن باشید که وضع ما از امروز بهتر بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 24
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۱۰:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
    6 3
    شما بهتره به قوه عدلیه خودتان بپردازید
    • IR ۱۴:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
      0 3
      این کیه نوشته فساد در قوه قضائیه بیداد می کند؟ اولا چرت ننویس مثلا می خوای بااین کامنت سیاه نمایی کنی . بعدش فساد در همه جا ی دنیا هست .اگر نبود فساد که آدمها کنار هم با آرامش وآسایش زندگی می کردند واصلا قانون مجازات برای چی وضع شده اگر آدمها به حال خود رهاشوند فساد که چه عرض کنم ؟؟؟ این جمله فساد بیداد می کند غلط است؟ تک تک آدمها به نوع خود اگر خودحسابگر خود نباشند شاید روزی آلوده شوند. باید سیستم را طوری طراحی کرد که موجب تولید فساد نشود. نه این که مسئولی برای خود جایگاه امنی برای فرار ازقانون طرح کند. اگرهمه ازقانون تبعیت کنند دنیا گلستان می شود.
    • IR ۲۲:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
      0 0
      اول خودتان را اصلاح و ارشاد کنید
  • IR ۱۰:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
    9 0
    فساد در قوه قضائیه بی داد می کنه!
    • IR ۱۳:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
      2 2
      حرف الکی نزن
  • IR ۱۰:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
    3 0
    رئیس قوه قضاییه فقط به کمیت پرونده ها می پردازه از عدالت خبری نیست!
    • IR ۱۳:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
      2 1
      میشه دروغ نگی؟
  • IR ۱۱:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
    3 2
    زن ها در قوه قضائیه یکه تازی می کنند! عاقبت این می شود زن زندگی آزادی!!!
  • IR ۱۱:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
    2 2
    نفوذی نفوذی تصمیم اعدام کسی که95 درصد باید اعدام می شد به جای ده ها مورد اعدام صد درصدی نشان دهنده نفوذی اصلاحات در سیستم قضایی است
    • IR ۱۳:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
      0 1
      اعدام نشدن؟ بقیه هم البته اعدام میشن تو عجله نکن
  • پری مجرد 43 ساله IR ۱۱:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
    4 5
    شما بهتر است اول این خس و خاشاک های وطنی داعش صفت و اغتشاشچی رو اعدام کنید که با قساوت و ددمنشی بسیجیان عزیز ما را به شهادت رساندند
    • IR ۱۳:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
      0 3
      اعدام نشدن ؟
  • IR ۱۱:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
    0 1
    گل کاری
  • IR ۱۱:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
    1 1
    آقای رئیس قوه قضائیه چقدر از تمدن عقب هستند!!! برای اطلاع ایشان عرض میکنم که: مردم متمدن ایران را ولی فقیه عزیزشان بهشان یاد داده که باید انتظار عذر خواهی مسئولان را از وعده های انجام نشده داشته باشند ... آنوقت این آقا هنوز در مرحله انذار همقطارانش به وعده بیخود دادن هست !!!!خخخخخ خواص بی بصیرت ولی فقیه تنهای مقتدر
    • IR ۱۳:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
      0 1
      حرف الکی نزن، کلا چند نفر فقط وعده دادن
  • IR ۱۱:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
    0 0
    اقای قاضی
  • IR ۱۲:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
    1 0
    با این حساب کاری نمی ماند که انجام دهند
  • IR ۱۳:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
    1 1
    حتما پیش خودت فکر میکنی خیلی بعدالت نزدیکی.چطو شد بعداز رفتن اقای رئیسی تخم مفسدین اقتصادی را درکشور ملخ خورد.خدا هممونو براه راست هدایت کنه
  • IR ۱۴:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
    2 1
    درود بر رئیسی ،خدایش حفظ ودرانجام کارها پشتیبانش باشد .
  • محمدایوب IR ۱۵:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
    1 0
    عزیزان مشرق لطفا یک سری به بانکها بزنید هرروز برای مردم مشکل درست میکنند الان برای باز کردن یک حساب یک پاکت به شما میدهند پر کنید بعد می گویند این پاکت با پست درب خانه شما می آید آنرا بگیر بیاور تا بقیه کارها را انجام دهیم علتش را صحیح بودن آدرس می گویند یکی بپرسد مگر همه صاحب خانه هستند مستاجر ها سالی یک بار خانه عوض میکنند تازه قبض آب و برق و تلفن هم می گیرند مردم آزاری شاخ داره یا دم
  • کیوان IR ۱۹:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
    0 0
    درود
  • IR ۲۰:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
    0 0
    دقیقا وقتی نمیتونی با مسئولین فاسد درجه یک مبارزه و محاکمه کنی الکی نگو خط قرمز نداریم مردم کور نیستن
  • IR ۲۱:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
    0 0
    آیه صریح قرآن .چرا می گویید کاری را که انجام نمی دهید
  • از شهرستان سراب IR ۲۳:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
    0 0
    اقای اژه ای در شهرستان ما دزدان سریالی کنتور برقهای قدیمی بدام افتادند و اعتراف کردند و خسارت مالباختگان را دادند ولی بازپرسی دادستانی شهر حکم به تبرئه انها داد در حالیکه دهها شاکی داشتند و دوربینهای مدار بسته انها را به دام انداخت متاسفانه قضات بومی بلایی برای صدور احکام عادلانه شدند مخصوصا در شهرهای کوچک

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس